بدترین کفش ها برای پاهای شما
در اینجا قصد داریم نگاهی دقیق تر به مشکلاتی که کفش ها می توانند ایجاد کنند، بیندازیم:
مشکل: برجستگی پشت پاشنه پا
یک پزشک متخصص چنین می گوید: در حال حاضر پاشنه ها به تدریج بلند و بلندتر می شوند، ما این اتفاق را خودکشی با کفش می نامیم. پاشنه های بسیار بلند باعث بروز مشکلات فراوانی می شوند، از رگ به رگ شدن مچ پا گرفته تا دردهای مزمن.
پوشیدن کفش های پاشنه بلند باعث می شود برآمدگی دردناکی در پشت پاشنه پا، در محل اتصال تاندون آشیل و پاشنه ایجاد شود. تاندون آشیل به پشت استخوان پاشنه می چسبد و کشش مکرر این تاندون بر روی استخوان می تواند موجب ساخته شدن استخوان اضافه در پشت پاشنه شود. به تدریج این بافت نرم بر اثر فشار ملتهب شده و این التهاب موجب کلفتی و تورم بافت می شود و همین تورم باعث افزایش برجستگی و بدتر شدن وضعیت می شود.
استفاده از یخ و کفی های طبی و البته کفش های مناسب تر می تواند برای تسکین درد مفید باشد، با این وجود برآمدگی استخوانی دائمی است.
مشکل: وضیعت غیرطبیعی پا
پاشنه های بسیار بلند وضعیتی را به پاها تحمیل می کنند که فشار زیادی به سینه پا وارد می کند. در چنین شرایطی استخوان های متاتارسال بلند (استخوان های کف پا) با استخوان های کنجدی (سزاموئید) و استخوان های پنجه پا (بندانگشت ها) برخورد می کنند. فشار بیش از حد می تواند موجب التهاب این استخوان ها یا اعصابی شود که آن ها را احاطه کرده اند. فشار دائم به استخوان های پا ممکن است به ترک هایی مویی بینجامد.
استفاده از کفش هایی با پاشنه کوتاه تر می تواند برای جلوگیری از مشکلات استخوانی کف پا مفید باشد. هرچه پاشنه کفش شما کوتاه تر باشد، پاهای شما در وضعیت طبیعی تری قرار خواهند داشت. پزشکان توصیه می کنند کفش هایی را انتخاب کنید که پاشنه آن ها بیش از 2 اینچ (5 سانتیمتر) نباشد؛ حتی این کفش ها را نیز نباید طولانی مدت بپوشید.
مشکل: پیچ خوردگی قوزک پا
تمام کفش های پاشنه بلند، خطر پیچ خوردن قوزک پا را افزایش می دهند. شایع ترین مشکل، پیچ خوردگی جانبی پا است و زمانی رخ می دهد که پای شما به سمت بیرون برمی گردد. این اتفاق باعث کشیدگی بیش از حد رباط های قوزک پا می شود. پیچ خوردگی شدید حتی ممکن است منجر به پارگی رباط ها شود. باید از حرکت دادن قوزک پای پیچ خورده خودداری شود، ممکن است برای بهبود کامل آن به فیزیوتراپی نیز نیاز باشد. پیچ خوردگی یا ترک مویی قوزک پا، خطر بروز آرتروز را افزایش می دهد.
اشتباه: پاشنه های بلند و باریک (پاشنه میخی)
گرچه تمام کفش های پاشنه بلند می توانند برای پاهای شما مشکل ایجاد کنند، اما پاشنه های بلند و باریک بسیار خطرناک تر هستند. پزشکان می گویند: با پوشیدن این گونه کفش ها تمام وزن بدن روی یک نقطه متمرکز می شود؛ به همین دلیل شما ممکن است هنگام راه رفتن تلوتلو بخورید؛ بنابراین احتمال لغزیدن و پیچ خوردگی پا بیشتر می شود.
پاشنه های پهن تر سطح بیشتری دارند و وزن بدن شما را یکنواخت تر توزیع می کنند و در مقایسه با پاشنه های باریک، انتخاب بهتری به نظر می رسند. گرچه این گونه پاشنه ها همچنان به سینه پای شما فشار می آورند، اما خطر افتادن شما را تا حدودی کاهش می دهند.
اشتباه: کفش های تخت باله
پوشیدن کفش های تخت می تواند موجب ایجاد مشکلات زانو، مفصل ران و کمر شود. همچنین این کفش ها حمایت ضعیف از انحنای کف پا داشته و می توانند باعث بروز بیماری دردناکی در پا به نام پلانتار فاسیاتیس (التهاب غلاف کف پا) شوند.
شما می توانید با قرار دادن کفی های طبی (ارتوتیک ها) در کفش های تخت از ایجاد درد پا جلوگیری کنید. کفی ها حالت ضربه گیر دارند و مشکلات پا را کاهش می دهند. استفاده از کفی طبی برای محافظت از قوس کف پا و کاهش فشار بر نقاط حساس توصیه می شود.
اشتباه: دمپایی لا انگشتی
دمپایی لا انگشتی چندان از پا محافظت نمی کند. وقتی که پا بدون محافظ باشد، خطر آسیب و جراحت آن بیشتر خواهد بود. افراد مبتلا به دیابت نباید این دمپایی ها را بپوشند؛ زیرا ممکن است بریدگی ها و خراش های ساده به عوارض جدی منجر شوند. به علاوه بسیاری از دمپایی های لا انگشتی قوس کف پا را به خوبی پوشش نمی دهند. دمپایی های لا انگشتی نیز مانند کفش های تخت باله، می توانند باعث بروز عارضه پلانتار فاسیاتیس شوند و منجر به مشکلات زانو، مفصل ران یا کمر شوند.
مشکل : التهاب کف پا (پلانتار فاسیاتیس)
یک بافت پیوندی ضخیم به نام پلانتار فاسیا در طول کف پا امتداد می یابد و از قوس کف پا حمایت می کند. هنگام راه رفتن، پلانتار فاسیا روی پاشنه کشیده می شود و اگر انحنای کف کفش مناسب باشد بهترین عملکرد را خواهد داشت. پابرهنه راه رفتن و یا استفاده از کفش های سست و بدون محافظ برای قوس پا می تواند موجب کشیدگی بیش از حد، پارگی و یا التهاب پلانتار فاسیا شوند. این مشکل شایع می تواند به درد شدید پاشنه منتهی شود و استراحت دادن به پاها تنها به طور موقتی درد را تسکین خواهد داد.
گزینه بهتر: صندل های ورزشی
صندل های ورزشی و طبی و سایر “کفش های قابل انعطاف و سبک” برای تمرینات سخت و پیاده روی طولانی طراحی شده اند. کفی های ضخیم، پاهای شما را از آسیب سطح زمین، سنگ و شن محافظت می کنند. پزشکان می گویند: این نوع کفش ها محافظ خوبی برای قوس کف پا هستند.
اشتباه: کفش های لژ دار و پاشنه کلفت
کفش های های پاشنه کلفت و لژدار کفی سفت و سخت دارند. پزشکان می گویند آن ها عملکرد طبیعی راه رفتن را مختل می کنند. پاهای شما سعی دارند به سمت خاصی خم شوند، اما کفش هایتان مانع می شوند زیرا بسیار سخت و غیرقابل انعطاف هستند. اگر پاشنه کفش های لژدار بسیار بلندتر از پنجه پاها باشد؛ بر استخوان های کف پا فشار وارد می آورد.
گزینه بهتر: کفش های لژدار با پاشنه تخت تر
اگرچه پوشیدن کفش های لژدار با پاشنه ای تخت تر نیز توصیه نمی شود، اما ممکن است این نوع کفش ها در مقایسه با سایر کفش های لژدار فشار کمتری را بر پاهای شما وارد کنند. کفش هایی را انتخاب کنید که کف کلفت آن تقریباً موازی سطح زمین باشد. این نوع کفش ها فشار کمتری را بر سینه پاها وارد می کنند. با این حال، کفی های سفت و غیرقابل انعطاف این نوع کفش ها مانع حرکت طبیعی پاها هنگام راه رفتن می شوند.
اشتباه: کفش های نوک تیز
ممکن است کفش های نوک تیز شیک و زیبا به نظر برسند، اما این نوع کفش ها پنجه پاهای شما را به هم فشرده می کنند. این مسئله به مرور زمان، می تواند موجب درد عصبی، تشکیل زائده استخوانی در لبه خارجي مفصل قاعده شست پا (پینه شست پا) و تاول در پاها و عارضه انگشتان چکشی شود. برخی از خانم ها به علت فشار مداوم حتی دچار کوفتگی و کبودی زیر ناخن پاها نیز می شوند.
مشکل: زائده استخوانی در لبه خارجي مفصل قاعده شست پا (پینه ی شست پا)
پینه، توده دردناکی در قاعده شست پا است که ممکن است موجب خمیدگی غیرطبیعی شست به سمت انگشتان دیگر شود. پینه پا هنگام جابجایی بافت یا استخوان مفصل قاعده شست پا تشکیل می شود. ممکن است این عارضه پس از سال ها فشار و حرکات غیرطبیعی به وجود آید. کفش های نوک تیز نیز موجب ایجاد پینه در پای خانم ها می شود.
مشکل: ناهنجاری و بدشکلی انگشتان پا
کفش های پاشنه بلند، بیشتر وزن بدن را بر روی انگشتان پا وارد می کنند و آن ها را به هم می فشارند. به مرور زمان، این شرایط می تواند به چکشی شکل شدن انگشتان پا منتهی شود، این خمیدگی های غیرطبیعی مفاصل انگشتان پا، می توانند به تدریج سخت شوند. گاهی اوقات به منظور کاهش درد عارضه انگشتان چکشی، نیاز به جراحی وجود دارد. در هم فشرده شدگی انگشتان پا می تواند موجب بروز ناهنجاری های دیگر و سایش مداوم باعث تشکیل میخچه و پینه شود.
می توانید با انتخاب کفش های پنجه پهن از خطرات پوشیدن کفش های نوک تیز دوری کنید.
اشتباه: کفش هایی با اندازه نامتناسب
عواقب پوشیدن کفش های بسیار تنگ، پینه، تاول، میخچه و مشکلات دیگر است. سایش مداوم می تواند باعث ناراحتی مفاصل پاها و در نتیجه ابتلا به آرتریت یا ورم مفاصل شود.
پیش از خرید کفش های جدید، طول و پهنای پاهایتان را در حالت ایستاده و در پایان روز اندازه گیری کنید. اگر کف پای شما بیش از حد معمول صاف است و یا انحنا دارد، حتماً برای معاینه به یک متخصص مراجعه کنید. چنین بیماری هایی می توانند خطر ابتلا به آرتروز استخوان را افزایش دهند. درمان به موقع و استفاده از کفش های مناسب از ساییدگی و پارگی مفاصل پاها جلوگیری می کند.
خطرات استفاده از کفش های نوک تیز در مردان
کفش های نوک تیز تنها برای زنان مشکل ساز نیست. این نوع کفش ها مشکلات مشابه ای را برای مردان به وجود می آورد، مشکلاتی همچون عارضه انگشتان چکشی، تشکیل پینه و درد. برای جلوگیری از بروز این مشکلات، از کفش های پنجه پهن و آزاد استفاده کنید. ممکن است فکر کنید پوشیدن کفش های پنجه پهن در دفتر کارتان چندان مناسب نیست، اما پاهایتان بابت این کار از شما قدردانی خواهند کرد.
Source: www.webmd.com