
ویژگی های کفش طبی مناسب و استاندارد و تاثیر آن بر سلامتی
داشتن کفشهای مناسب نقش مهمی در حفظ تحرک و نداشتن درد در ناحیه پاها دارند، اما با این حال، پوشیدن کفش مناسب گاهی اوقات برای افرادی که بیماری و مشکلات خاص پا دارند کافی نیست. اگر دچار ناهنجاری پا، آسیبدیدگی پیچیده یا شدید پا، ضربات بسیار شدید، یک زخم باز و یا یک بیماری عصبی که روی پای شما اثر میگذارد هستید، ممکن است به کفش طبی احتیاج داشته باشید.
قبل از انتخاب کفش طبی مناسب برای پیادهروی های روزانه خود بهتر است اول از همه، علت و مزایای پوشیدن کفش طبی را بدانید و سپس با علم به خصوصیات استاندارد کفش های طبی به تهیه آن اقدام فرمایید.
مردم اغلب به دلایل مختلفی از قبیل حادثه، سن و انجام کارهای روزمره معمولا دچار آسیبهای مختلف در ناحیه پا و ساق پا میشوند. بلند کردن اجسام، زانو زدن و یا ایستادن طولانی در هر یک از آسیبهای وارده به پا با درد همراه خواهد بود. اگر دچار مشکلاتی در پا و ساق پا شدید که با درد همراه بود بهتر است هنگام پیادهروی کفش طبی بپوشید. پزشکان حوزه طب فیزیکی و ارتوپدی، پوشیدن کفش طبی را برای بیمارانی که از درد پا و ساق پا رنج میبرند تایید کردهاند.
کفش طبی چیست؟
کفشهای طبی کفشهای خاصی هستند که پا و مچ پا را میپوشاند و بهگونهای طراحی شدهاند که پا در آنها راحتتر بوده و برای افرادی که هنگام پیادهروی در ناحیه پا و ساقپا احساس درد میکنند بسیار مناسب است. کفشهای طبی کفشهایی هستند که به طور خاص برای پشتیبانی یا اصلاح ساختار پا، مچ پا و کف پا طراحی شدهاند و دارای ویژگیها و کارکردهای پزشکی زیادی هستند که آنها را از کفشهای معمولی روزمره جدا میکند. هرچه مکانیک پای شما ناهنجارتر باشد، به احتمال بیشتری به کفش طبی احتیاج خواهید داشت.
کفشهای طبی به راحتی کفشهایی هستند که به شکل طبیعی کف پای شما طراحی شدهاند که ثبات و راحتی را برای کسانی که دچار درد پا، مچ پا یا زانو هستند فراهم کنند. معمولاً کفشهای طبی در اندازهها و عرضهای بیشتری ساخته میشوند که قادر باشند برای مشکلات پا و بیماریهای مختلف پا از جمله میخچه و پینه و موارد دیگر جا داشته باشند.
مزایای پوشیدن کفش طبی
پوشیدن کفش طبی در پیادهروی و ورزش برای سلامتی زنان و مردان فواید بسیار زیادی دارد.
در بسیاری از موارد افرادی که در پا و ساق پا درد دارند با پوشیدن کفش طبی در خانه میتوانند بهراحتی بیماری خود را درمان کنند. برای درمان و اصلاح مشکلات لگن، درد ساق پا و حتی درد کمر باید اقدام به موقع کرد. پوشیدن کفش طبی یکی از جالبترین روشهای درمان تمام مشکلاتی است که اشاره کردیم.
برخی از مزایا و منافع پوشیدن کفش طبی را عنوان میکنیم:
- نواحی اطراف قوس کفپا در کفش طبی راحت و همچنین محافظت میشود؛
- دویدن، پریدن و پیادهروی با کفش طبی بهدلیل کاهش تورم و درد، بسیار راحتتر است؛
- مانع بروز برخی از ناهنجاریها پا میشود؛
- درد زیاد نواحی ساقپا و پا کمتر میشود؛
- سلامت تمام قسمت پا و همچنین مچپا را بهبود میبخشد؛
- باعث استحکام مفصلهای سست ناحیه مچپا و پا میشود؛
- سلامت پای شما را تضمین کرده و از ساختار کلی پا محافظت میکند؛
بنابراین با پوشیدن کفش طبی در هنگام پیادهروی، دویدن و انجام تمرینات ورزشی درد پا و ساقپا کمتر خواهد شد. هر فردی بهطور متوسط باید روزانه 5000 تا 10000 قدم پیادهروی کند. اگر هنگام پیادهروی کفشهای خیلی معمولی پا کنید قطعا آسیب فراوانی به پای خود وارد خواهید کرد. یکی از دلایل توصیه به پوشیدن کفش های طبی این است که انگشتهای پا داخل کفش طبی کاملا راحت بوده و بهراحتی داخل کفش حرکت میکند
افرادی که از دردهای عصبی ناشی از بیماری دیابت رنج میبرند پوشیدن کفش طبی برای آنها مناسبتر است. از آنجاییکه هنگام پیادهروی و دویدن، قوسپا در کفش طبی محافظت شده و پا کاملا راحت میباشد بنابراین با کمک کفش طبی، بیماری نوروپاتی دیابتی نیز درمان خواهد شد.
ویژگی های کفش طبی استاندارد ومناسب
کفشها سلامت پا را به عنوان قلب دوم تضمین می کنند و عملکرد مکانیکی تحمل، تقسیم و انتقال وزن را انجام می دهند. در صورت انتخاب کفشهای طبی غیر استاندارد، ایجاد مشکلاتی از قبیل کمر درد، پا درد، زانو درد بسیار محتمل می باشد. معیارهای انتخاب کفش طبی مناسب بسیار متنوع است که در این قسمت به آن ها اشاره خواهیم کرد.
استانداردهای لازم در کفش طبی مردانه و زنانه
انعطاف پذیری خصوصا در کفش طبی مردانه میتواند شوک و نیرو وزنی ناشی از حرکت افراد را جذب نموده و فشار کمتری به پاها وارد نماید.
بخش پاشنه کفش از مهمترین اجزاء یک کفش می باشد که میبایست نرم و مستحکم باشد و اندازه مناسب پاشنه برای کفش طبی زنانه بین 2.5 تا 5 سانتیمتر باشد.
کفش میبایست دارای ابعاد مناسب بوده و فضای کافی را برای انگشتان پا داشته باشد که بتواند نقش انگشتان پا در حرکت را حفظ نموده و آسیب کمی را به انگشتان وارد نماید.
به عرض کفش نیز دقت نمایید. اگر قوزک پای شما در یک کفش تحت فشار است، به دنبال کفشی با پهنای بیشتر باشید. خرید کفش نیم سایز بزرگتر، الزاما این مشکل را حل نخواهد کرد.
کف کفش را بررسی نمایید. آیا کف کفش به اندازه کافی محکم است که بتواند پای شما را از اشیاء تیز حفاظت کند. بر روی سطوح سخت قدم بزنید و ببینید کفش شما آیا در هر دو حالت مناسب می باشد یا خیر.
کلام آخر
بهتر است در انتخاب و خرید کفش طبی مناسب خود تمامی فاکتورهایی را که گفته شد، در نظر داشته باشید که علاوه بر زیبایی سلامت پای خود را تضمین کنید.
همانطور که گفته شد؛ بسیاری از گزینه های کفشهای طبی مدرن بسیار شیک هستند، به این معنی که دیگر لازم نیست بین راحتی و سبک یکی را انتخاب کنید که کفش مناسب پاهای خود را پیدا کنید؛ از رسمی تا دم دستی، از کفی کفش که کفشهای مناسب بعد از عمل و کفشهای بدون بند که برای پوشیدن و درآوردن آسان طراحی شدهاند.
افرادی که زیاد راه میروند میتوانند انواع مختلفی از سبکهای مدرن را که برای روزها در محل کار که بعد ازظهر طراحی شدهاند، انتخاب کنند. گزینههای ما برای افرادی که در حال بهبود هستند یا افرادی که به دنبال جلوگیری از آسیب بیشتر در هر مرحله از روند مراقبت از پای خود هستند، مناسب است.