
استفاده از پروتز بالای زانو در کودکان چه مزایا و معایبی دارد
آیا تاکنون به این موضوع فکر کرده اید که کودکان چطور از پای مصنوعی استفاده می کنند؟ پروتز بالای زانو در کودکان چه امتیازاتی را برای آنها فراهم می کند؟ معایب این محصول چیست؟ شما در خصوص این موضوع چه پرسش هایی دارید؟
اگر با پروتز آشنا باشید می دانید، که جنس آن از ماده ای سیلیکونی است و مصارف بسیار زیادی دارد. کاربرد پروتز نه تنها در درمان بلکه حوزه زیبایی را هم شامل می شود. هدف استفاده از پروتز بازسازی ساختار و کارآیی است.
کودکان هم مانند افراد بزرگسال ممکن است دچار نقص عضو شده و نیاز به پروتز زانو داشته باشند. در مقاله پیش رو این محصول پرفایده را بررسی می کنیم و به بیان نکات مثبت و منفی آن می پردازیم.

استفاده از پروتز بالای زانو در کودکان چه مزایا و معایبی دارد
مزایای پروتز بالای زانو در کودکان
بهتر است قبل از هر توضیحی بدانیم که پروتز بالای زانو از چه بخش هایی تشکیل شده است. این محصول که اندام های فوقانی زانو را هم در برمی گیرد شامل زانو، واسط ساق پا و مفصل، پنچه پا، ساق و محفظه ران است. این محصول برای بیمارانی مناسب است که پای خود را به هر دلیلی از دست داده اند یا به صورت مادرزادی فاقد پا بوده اند. اما پروتز بالای زانو چه مزایایی برای کودک دارد؟
مزایای این محصول را بشناسید.
- حفظ تعادل؛
- استقلال در حرکت؛
- انجام فعالیت و بازی؛
- افزایش اعتماد به نفس؛
- ظاهر مناسب.
به توضیحات مزیت های بالا که در ادامه بیان شده است توجه کنید.
حفظ تعادل
همانطور که می دانید نبود یکی از پاها موجب بهم ریختگی تعادل می شود. این حالت در عبور از پله یا نشستن روی مبل و بلند شدن بیشتر قابل لمس است. استفاده از پروتز بالای زانو در کودکان به آنها در راه رفتن تعادل می بخشد.
استقلال در حرکت
حداقل سنی که کودکان امکان استفاده از پروتز پا را دارند 2 سالگی است. در سن 2 سالگی دیگر کودک به راحتی راه می رود و با نصب پروتز بالای زانو مانند یک کودک سالم بدون نیاز به کمک کسی حرکت می کند.
انجام فعالیت و بازی
بر کسی پوشیده نیست که جنب و جوش و انجام بازی کودکان در سنین کم بالاست. اگر یکی از پاها صدمه دیده باشد، شرایط انجام فعالیت های بدنی وجود ندارد. پروتز بالای زانو در کودکان به آنها کمک می کند مانند فرد سالم قادر به حرکت و بازی باشند.
افزایش اعتماد به نفس
تقویت روحیه یکی از عوامل بسیار مهم هم در کودکان و هم در بزرگسالان به شمار می آید. نقص عضو در کودک به میزان زیادی اعتماد به نفس را از او می گیرد زیرا توانایی تحلیل شرایط را به اندازه فرد بالغ ندارد. بدین سبب است که این محصول روحیه و اعتماد به نفس او را افزایش می دهد.
ظاهر مناسب
شاید در نگاه اول به این عنوان، تصور کنید که همان معنی افزایش اعتماد به نفس را بدهد ولی پروتز بالای زانو در کودکان وظیفه بازسازی ظاهر را هم دارد. قطع پا کاملا در ظاهر مشخص می شود و جایگزین آن توسط پای مصنوعی اشتیاق را در کودک ارتقا می دهد.
احتمالا بعد از مطالعه تمامی مزایایی که مطرح شد سوالی پیش می آید که این محصول چه معایبی امکان دارد داشته باشد؟ این موضوع را به طور کامل در بخش بعدی توضیح می دهیم با ما همراه باشید.

استفاده از پروتز بالای زانو در کودکان چه مزایا و معایبی دارد
معایبی که پروتز بالای زانو برای کودکان دارد
این محصول در کنار مزایا، معایبی هم دارد که کودک با آن مواجه می شود. اما این ایرادها چیست؟ در این قسمت آن را بیان می کنیم.
- اتلاف انرژی بیشتر؛
- تجربه درد در ناحیه کمر؛
- انطباق نسبتا طولانی مدت؛
- کاهش سرعت.
برای توضیح بیشتر هرکدام به ادامه این بخش توجه کنید.
اتلاف انرژی بیشتر
منظور از اتلاف انرژی این است که علاوه بر وزن بدن می بایست وزن پروتز پا را هم تحمل کرد. به همین دلیل استفاده از پروتز بالای زانو در کودکان انرژی بیشتری را از آنها می گیرد.
تجربه درد در ناحیه کمر
برقراری ارتباط با شرایط جدید بدن بعد از قطع عضو پا و پروتز بالای زانو موجب بروز درد در ناحیه کمر می شود.
انطباق نسبتا طولانی مدت
زمانی که کودک باید استفاده از پروتز پا را یاد بگیرد نسبتا طولانی است. علت این موضوع این است که تقویت عضلات پا باید برای قرار گیری در محفظه ران انجام شود. آماده سازی برای هر نوع اندام مصنوعی ممکن است در ابتدا کمی زمان بر باشد و این موضوع برای پروتز بالای زانو در کودکان نیز وجود دارد.
کاهش سرعت
هر فردی که استفاده از پروتز پا را آغاز می کند نسبت به شخصی که پاهای سالم خود را دارد حرکت کندتری دارد. از طرف دیگر در آغاز پای مصنوعی به عنوان یک جسم خارجی راه رفتن را برای کودک با چالش مواجه می کند و این موضوع سرعت او را می گیرد.
احتمالا بین ورزشکاران دونده می بینید که معلولین با پای مصنوعی هم مسابقه می دهند و این نشان دهنده روحیه بالا و برقراری ارتباطی خوب با پروتز است که امری زمان بر است.
بررسی دوره ای پروتز بالای زانو در کودکان توسط پزشک
این محصول که کودکان در راه رفتن از آن استفاده می کنند به مرور زمان دچار ساییدگی می شود و ممکن است نیاز به تعمیر داشته باشد. به همین منظور لازم است که هر ساله پروتز بالای زانوی کودکان را جهت بررسی نزد پزشک معالج ببرید.
انجام این کار هم باعث می شود عیوب محصول مشخص شود و هم اینکه اگر نیاز به تعمیر یا نصب نگهدارنده جدید باشد، نصب آن انجام می شود. در همین راستا ضرورت دارد که بدانید بررسی های دوره ای پروتز بالای زانو توسط پزشک از تحمیل هزینه اضافی به بیمار جلوگیری می کند. بدون شک می دانید که همیشه رفع ایراد و تعمیر خرج کمتری را نسبت به خرید قطعه جدید در هر وسیله ای خصوصا پروتز بالای زانو خواهد داشت.
کلام آخر
عوامل زیادی وجود دارد که ممکن است منجر به قطع یکی از اندام های بدن شود. انواع تصادفات، بیماری هایی همچون دیابت، هپاتیت و دلایل مادر زادی از شایع ترین علت های این عارضه در بدن هستند. یک کودک نیز مانند افراد بزرگسال امکان دارد که به این مشکل دچار شود و پروتز بالای زانو در کودکان یک راه درمانی مفید برای آنها است.
افرادی که تجربه استفاده از این وسیله را دارند می دانند که چه چالش هایی در رابطه با آن وجود دارد. از طرفی پای مصنوعی این حسن فوق العاده را هم دارد که کودکان بدون نیاز به کسی و کاملا مستقل به راه رفتن بپردازند.
همانطور که داروها علاوه بر معالجه بیماری عوارض ناخوشایندی هم دارند، پروتز پا نیز همین گونه است. اشخاص بدون محدودیت سنی در کنار بهره ای که از پروتز پا در حرکت و راه رفتن می برند باید با عیوب آن نیز کنار بیایند.